Pressupost municipal 2018
28/02/2018

El ple de l'Ajuntament de Benetússer va aprovar el passat 20 de desembre el pressupost per a 2018 que contempla un augment de la despesa que té incidència directament en la ciutadania. A més, serà la primera vegada en la localitat que s'aproven unes comptes amb superàvit.

Els comptes compleixen amb la Regla de Despesa, l'Objectiu d'Estabilitat Pressupostària i el límit de deute públic que exigeix el Ministeri d'Hisenda, amb tots els informes jurídics i econòmics favorables; on les inversions programades dupliquen les del 2017 i es millora la capacitat d'endeutament municipal.

Destaquen, dins dels comptes del consistori, l'adquisició de dos equips de desfibril·ladors. Un d'ells quedarà a la disposició de la Policia Local per a casos d'emergència i l'altre s'instal·larà en el Poliesportiu Municipal a causa de la gran afluència de públic que tenen les seues instal·lacions tots els caps de setmana. En este mateix espai, en la zona esportiva, es farà front a les obres necessàries que donen solució a la reparació de la coberta del Pavelló esportiu i a posar fi a les goteres.

Una altra de les regidories que veurà augmentada la seua assignació pressupostària serà Cultura i Patrimoni. Gràcies a aquesta pujada s'augmentarà la programació audiovisual del Centre Cultural El Molí incorporant òpera, ballet i cinema clàssic. D'altra banda, s'iniciarà en 2018 el projecte de rehabilitació del museu i del seu molí arrosser el qual representarà una important acció de recuperació del patrimoni local.

També s'han incrementat pel que fa als nombres de l'exercici anterior partides com les de neteja viària, el tractament de plagues en els carrers, parcs i col·legis, el manteniment de jardins, adequació de les vies públiques i en la reposició de contenidors. Es pretén també en 2018 realitzar una auditoria energètica municipal amb la finalitat de que els edificis públics puguen ser energèticament més eficients.

S'incorpora per al pròxim any també un pla de mobilitat i accessibilitat que comptarà amb la participació ciutadana i un servei d'atenció, assessorament jurídic i de mediació veïnal totalment gratuït per a la ciutadania.